پرسش و پاسخ1

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

سوال اول : آخر الزمان یعنی چه ؟ آیا ما در آخر الزمان هستیم ؟

الف) اصطلاح ” آخر الزمان ” در گفتارهای ادیان آسمانی و روایات اسلامی مطرح شده است و مراد از ان ، روز پایانی عمر دنیا ( معنای لغوی ) نیست ، بلکه مراد از آن، دوره زمانی ویژه ای است که به گونه ای معنای آخر بودن را دارد . اصطلاح اخر الزمان به سه دوره اطلاق شده است :

1- دئره پیامبر خاتم ( صلی ا… علیه و آله ) که از بعثت آن حضرت تا قیامت را شامل می شود . در این صورت ” آخر الزمان ” به این معناست که بعد از آن بزرگوار ، پیامبر و شریعت دیگری نخواهد آمد و این دوره ، آخرین دوره شریعت است .

2- دوره غیبت و سالهای پیش از ظهور که آخر الزمان طبق این معنا ، پایان دوره ظلمها و فسادها و حکومت های غیر الهی است و با ظهور حضرت مهدی ( عج ا… ) همه مظاهر شرک و ظلم و فساد از بین می رود .

3- دوران ظهور و زمان تشکیل دولت عدل الهی که این حاکمیت ، تا اخر عمر دنیا بر قرار می ماند و دیگر از بین نمی رود . در روایتی پیامبر ( صلی ا… علیه و آله) به دختر بزرگوارش فرمود :

” وقتی دنیا هرج و مرج شود و فتنه ها آشکار گردد و راهها بسته شود و عده ای ، عده دیگر را فریب دهند ، خداوند کسی را که دژهای گمراهی را فتح می کند ، بر می انگید و او در آخر الزمان دین را بر پا می کند . ”

بحار الانوار ، ج53، ص174

ب‌) با مراجعه به روایات معلوم می شود یکی از معانی ” آخر الزمان دوران غیبت امام دوازدهم ( علیه السلام ) است ، به ویژه سالهای پیش از ظهور آن حضرت که فتنه ها و مشکلات به اوج خود می رسد .

در روایتی ، با صراحت به دوران غیبت اشاره شده است :

” ای علی ! عجیب ترین مردم در ایمان و بزرگترین آنان در یقین ، گروهی هستند که در آخر الزمان هستند ، پیامبر را ندیده اند ، امام آنان نیز در غیبت است و آنان به نوشته ای ایمان می آورند . ”

بحار الانوار ، ج74،ص56

با توجه به این روایات ، می توان گفت روایاتی هم که نشانه های مختلفی برای آخر الزمان بیان کرده است ، به دوران غیبت و ما قبل ظهور اشاره دارد ، مانند روایاتی که می فرماید :

” در آخر الزمان ، مردم به معروف و نهی از منکر را ترک می کنند و اهل ریا می شوند و نماز و روزه هایشان ظاهری است . الکافی ، ج5،ص55

یا این روایات :

” آخر ازمان ، زمان بدی است . زنان ، بی حجاب و بزک کرده ظاهر می شوند .

” من لا یحضر الفقیه ، ج3، صص390

ج) چون در روایات ، دوران غیبت امام زمان ( عج ا… ) ” آخر الزمان “ نامیده شده است ، می توان گفت ما در آخرالزمان هستیم ، به ویژه اینکه بعضی از علائم یاد شده در زمان ما وجود دارد ف اما کسی منظور از آخرالزمان را فقط چند سال پیش از ظهور حضرت در نظر بگیرد ، چون وقت ظهور مشخص نیست ، نمی توان گفت د رآخر الزمان هستیم یا نه .

سوال اول : آخر الزمان یعنی چه ؟ آیا ما در آخر الزمان هستیم ؟ الف) اصطلاح " آخر الزمان " در گفتارهای ادیان آسمانی و روایات اسلامی مطرح شده است و مراد از ان ، روز پایانی عمر دنیا ( معنای ل…" data-path="../../plugins/share_plugin/img/">
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.