فواید خرما
لیه و آله )می فرمایند: ” اگر کسی از شما روزه بود با خرما روزه بگشاید . ”
این روزها بازار خرما بیش از هر زمان دیگری رونق دارد و و کمتر سفره افطاری را می توان یافت که از این میوه پر برکت محروم باشد . این خوراکی شیرین ، تاریخی حدود 8 هزار ساله دارد و مانند زیتون یکی از قدیمی ترین خوراکی های آشنای انسانهاست :
دارایی های خرما :
املاح معدنی موجود در خرما عبارتند از : پتاسیم ، کاسیم ، سدیم ، آهن ، مس ، فسفر و املاح گوگرد .
افزون بر اینها خرما سرشار از ویتامینهای بی ، ای و سی است که کمبود هر کدام از این ویتامینها آثار مخربی را بر سیستم بدن میگذارد . این میوه شیرین همانطور که از طعمش نیز بر می آید دارای قند است به طوری که در هر 100 گرم آن 69 گرم قند وجود دارد اما فقط داشتن قند بالا از خواص این میوه نیست بلکه مطالعات نشان داده اند که 4 عدد خرما حدود 2تا 3 گرم فیبر داشته و می تواند 8 درصد از میزان فیبر مورد نیاز روزانه را تامین کند . به علاوه این میوه بسیار مقوی ، حاوی آنتی اکسیدان ها به ویژه کاروتونوبیدها و ترکیبات فنولیک است .
خواص تغذیه ای خرما :
1-خرما اثر موثر ویتامین آ را در انسان ظاهر کرده و باعث رفع بعضی ناراحتیهای چشمی انسان می شود .
2-آهن فراوان موجود در خرما به رفع کم خونی کمک می کند .
3-طبق آمارهای بدست آمده در مناطقی که خرما بیشتر خورده می شود موارد ابتلا به سرطان کمتر است .
4-منیزیم اثر مخصوصی در درمان جوش و غرور جوانی دارد از این رو به جوانانی که در سن بلوغ قرار می گیرند و در نقاط معتدل و سرد سیر زندگی می کنند روزانه دو تا سه عدد خرما بخورند .
5-فیبر خرما در روده بزرگ آب را به خود جذب کرده و به این ترتیب مانع از بروز یبوست و ماندن عوامل سرطان زا در روده بزرگ می شود .
6- این میوه را یکی از منابع غذایی مناسب پتاسیم می دانند بنابراین خوردن متعادلش برای افراد ی که فشار خون دارند ، توصیه می شود .
7_ خرما به هضم مواد غذایی دیگر کمک می کند .
8- پاک کننده دستگاه گوارش و از بین برنده سموم بدن است .
رفع برخی عوارض :
اگر چه فواید خرما بسار است ، اما یادتان باشد در خوردن آن مثل همه خوراکی ها ی دیگر به هیچ وجه افراط نکنید . باید دانست خرما ممکن است موجب گرفتگی کبد ، طحال ، اختلال در اخلاط ، سردرد ، درد دهان و زخم در دهان شود . برای رفع این عوارض می توان آب انار ، سکنجبین و بادام بی پوست خورد و بعد از خوردن خرما در اقلیم های غیر خرما خیز باید دهان را با آب نیم گرم یا با سرکه شست . با جویدن ترخون که مدتی در دهان نگه داشته شود نیز می توان از بروز این عوارض جلوگیری کرد .
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط میرزایی در 1393/04/11 ساعت 11:31:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1393/04/11 @ 11:35:44 ق.ظ
مدیریت استانی کهگیلویه و بویراحمد [عضو]
بسيار آموزنده بود.